Kubisme in the woods

Le paradis retrouvé, Bois Brulé

Wie van puur natuur en architectuur houdt én op zoek is naar rust en privacy, vindt meer dan hij zoekt in Bois Brulé: een Chambres de Charme in Trou de Bra, een klein dorpje nabij Lierneux. Met stip mijn favoriete terugtrekplek midden in de bossen.

Black to basics

We overnachten in een kubistische cabin in the woods. Bois Brulé is een minimalistische Chambres de Charme opgetrokken uit Japans hardhout. De naam van de gîte verwijst naar de Japanse carbonisatietechniek, waarbij gevelbekleding werd verbrand om die voor invloeden van buitenaf te beschermen.

Het huisje beschikt over drie kamers met een hoogligger voor twee personen. Vanuit het bed kijk je recht naar de sterrenhemel of piep je het bos in. De bijzonder gastvrije eigenaars - die in het al even adembenemende huis even verderop wonen - zorgen voor een lokaal ontbijt, met huisgemaakte jam en brood honing, kaas en yoghurt uit de streek. 

En route

Op de flanken rondom de Liennevallei vind je majestueuze bomenrijen, vennen, heuvels, riviertjes en vrij loslopende grazers. Nu en dan laat een roofvogel zich spotten. Wie goed oplet kan een buizerd, torenvalk en rode wouw zien balanceren in de lucht. We wandelen twee routes met vertrekpunt vlakbij de cabin, eentje van 14 km en eentje van 9 km. Deze routes behoren tot mijn favoriete wandelingen in eigen land.

Door de gemiddelde hoogte van zo'n 400m is het er 's zomers lekker koel en heb je 's winters extra veel kans op sneeuw. Wil je nog wat meer kilometers in de benen? In de buurt krijg je de keuze uit een twintigtal uitgestippelde Tarpanwandelingen rondom Lierneux en Vielsalm. De wandelingen variëren van een korte wandeling van pakweg anderhalf uur tot een dagwandeling van 8 uur rond het hogere gedeelte van het Liennedal. Je kan er ook mountainbiken of fietsen. No excuses!


Zelf eens logeren in deze kubistische cabin?

  • Reserveren kan via boisbrule.be, snel zijn is de booschap.
  • Wandel-, fiets- en mountainbikeroutes zijn verkrijgbaar bij de eigenaars.
  • #geenreclame #gewoongenoten


Lees ook: