Iedereen Microavonturier

Working nine to five? Last van routinebeestjes? En komen zelfs dromen tegenwoordig alleen nog op afspraak? Wacht niet tot je volgende verlofperiode om het avontuur op te zoeken. Met de microtrips haal je het allerbeste uit je 5-to-9 tijd. Ze zijn kort, simpel, goedkoop, lokaal en daardoor bijzonder haalbaar. Hét ideale antisleurmiddel voor mensen met druk-druk-drukke levens ;-)

Weekend Warriors

‘Ik fietste 4 jaar rond de wereld, kajakte de Atlantische oceaan over, liep de Marathon des Sables en trok door de sneeuwvlaktes van Groenland,’ vertelt initiatiefnemer en microavonturier avant la lettre Humphreys. Toch vindt Alastair zichzelf allesbehalve bijzonder.

Tijdens mijn reizen voelde ik me meer dan ooit een doodgewone gast. Ik ben een opgeschoten buitenkind. Gaandeweg leerde ik ongelofelijk veel mensen kennen die aangetrokken werden door het avontuurlijke. Stuk voor stuk boeiend, maar ze leken er zelf nooit aan toe te komen.

Een gebrek aan tijd, geld, ervaring, conditie of natuurlijke omgeving... Klinkt herkenbaar, niet? Onze dromen strandden vaak naast dezelfde barrières en excuses. Zo ontstond het concept van het 5-to-9 avontuur. Want, gelijk heeft hij, we zijn echt niet gemaakt om urenlang tussen vier muren naar een scherm te staren. Net zoals de dag niet eindigt om vijf uur.

De Britse avonturier, auteur en zelfverklaarde King of the Weekend toonde aan dat een avontuur groots kan zijn in alle kleinheid. Zijn doel? Mensen met welke achtergrond dan ook aanmoedigen om uit hun comfortzone te stappen en eindelijk eens iets anders te doen. Zelfs tijdens de werkweek of in hun eigen achtertuin. Of zijn oproep gevolg kreeg? Alastair wist tienduizenden gewone mensen uit hun luie zetel te lokken, zette het begrip ‘microavontuur’ op de wereldkaart én in het woordenboek. In 2012 leverde het hem zelfs de prestigieuze titel van National Geographic Adventurer of the Year op. Lang leve het escapisme. Let’s be tiny adventurers!