E-crossen in de bossen

Moddermaatjes 🌲🏍♥️

Op de derde dag van 2019 kickstartten we het kersvers jaar met elektrisch gecross in het bos. Met KTM freeride E-CX als onze stille compagnon van de dag... en een uberschattige minivariant voor de kleinsten. Allez, chargez! ⚡️

Er werden stevig wat meterpunten gescoord én er sneuvelden meteen al enkele goeie voornemens. Metemans werd boven de motordoopvont gehouden. Er werden gouden tips & zoute chips gedeeld, zand gehapt en harten gestolen. Een topdag dus. Beast mode: ON!

Het parcours van de dag ligt in Wanroij, bij Eindhoven, op zo'n twee uur rijden van Brussel. Ideaal voor wie eens wil testrijden met een (elektrische) crossmotor en een absolute cuteness overload voor wie daar ook zijn - of andermans - kroost bij betrekt 😍 🏍  

Een helm, handschoenen, turtle borstbescherming, broek, laarzen en kniebeschermers krijg je ter plaatse. Je trekt die makkelijk aan over je eigen, loszittende kleding. Veel meer dan een fris T-shirt en een tussendoortje voor na de rit hoef je dus niet mee te brengen.

Mijn metekind sjeest door de bochten en heeft de tijd van z'n leven. "Snellerrrrr" en "wajoooo" zijn de eerste uitspattingen van contentement. Er bollen twee kwajongenswangen achter de veel te grote helm. Score!

De runs en routes zijn dan weer net té easy en routineus voor wie al eerder op een crossterrein stond. Ik blijf een beetje op mijn honger zitten, na enkele ritten op het Hondapark in Balen en de KTM training in Höhenmolsen en eigen land. Al valt er uiteraard op elk terrein en in elke bocht nog steeds iets te leren, de intensiteit van de ritten is niet te vergelijken. Gelukkig is de trotse blik van m'n metekind dan weer onbetaalbaar. Sharing is caring, en dat geldt des te meer voor je grootste passies.

Dit is een speelterrein, geen trainingsveld. En dus de perfecte plek voor starters en kinderen. Les 1: roar your own bbrrraaaaap, want de motoren zijn verdacht stil! 🦁 Dat is even wennen en net een tikkeltje minder stoer, maar wel heerlijk voor de natuur en een pak aangenamer voor de toeschouwers.

And at the end of the day your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkling ✨👐🏻​

Zelf een e-toertje maken?

  • Reserveren is aangeraden en kan via Electrocross Nederland.
  • Je kan kiezen uit verschillende arrangementen, variërend aantal runs. 
  • Afhankelijk van het weer rij je op de binnen- of de buitenbaan. 
  • Kinderen en volwassenen rijden apart, tijdens elkaars pauzes. Show verkopen: check.
  • Have fun... opladen maar!
  • #geenreclame #gewoongenoten

Lees ook: