Retroadtrippen door Schotland?

LAND OF THE LEFTIES 5 tips voor wie ter plaatse een auto wil huren.

Als je Schotland tijdens één trip van verschillende kanten wil leren kennen, kan je best een auto huren. Het openbaar vervoer is er erg duur en vrij beperkt.

Sonderling tripte door Schotland in 10 dagen, met de tent, rugzak, packraft en een bloedmooie Defender. Route: Edingburgh - Cairngorms National Park -  The North Coast 500 - Glenn Coe - Loch Lomond & the Trossachs National Park - Edinburgh.


  • On a budget? Sonderling huurde een Opel Corsa via Avis/Budgetcars voor 70 pond voor de eerste anderhalve dag, omdat we wat vroeger aankwamen in Edingburgh. En reden uiteindelijk weg met een Audi A1 Turbo. Opgelet, dus: De huurprijzen lijken online erg laag. Laat je niet inpakken door de verkoopspraatjes ter plaatse en sta op je strepen. Zeg nee tegen extra verzekeringen (als je zelf een goede reisverzekering hebt is dat écht niet nodig), louche upgrades of toevallige ‘aanbiedingen van de dag’. Twee gesprekken met de manager later, schrapten ze de meerkost van maar liefst 70 pond...
  • Defender porn, please? Check Scotland Overland voor die picture perfect Defender van je dromen. Wij betaalden met z’n tweeën 800 euro voor 5 dagen - inclusief rooftoptent en kofferbak vol materiaal - en sloegen voor 100 euro proviand in. In Schotland mag je wildkamperen: schrap overnachtingskosten! Kerry & Duncan delen hun passie voor de klassebak met het grootste plezier.
    Bovendien bulkt de Garmin gps van de waypoints met toffe kampeerplekken en afgelegen weggetjes. Stuur even een berichtje als je ook wil boeken. Dan contacteer ik Kerry en Duncan voor je met de groeten van Sonderling ;-)

Lees ook: