Wat is een microavontuur?

Alleen – Op Queeste
De kleine queeste is een symbolische trip. De route begint op je eigen deurdrempel en eindigt op een plaats die alleen voor jou iets bijzonders betekent. Fiets, wandel, skate of packraft terug naar je roots, je eerste date of opa’s hideout in the woods. Je zal versteld staan hoe snel je je oude omgeving zo met andere ogen leert te ontdekken. Voer voor melancholen. Nostalgie galore!

Met vrienden - Feu d’Amis

Zie je je vrienden te weinig en blijken alle hotspots volzet als je ze dan toch te pakken krijgt? Ontvoer ze voor een ouderwetse bonfire night of spontane winterbarbecue op het strand. Vermijd show cooking stress en ga voor snelle receptjes en tapas die je ter plaatse kan bereiden. Stil je honger naar avontuur lekker samen

Met het lief – Onder de sterren
Trakteer het lief op een nacht onder de sterren of ontbijt in het bos. Geen tijd? Te veel gedoe? Vergeet glamping of wild camping. Kampeer desnoods tentloos in je eigen achtertuin, op je terras of dat van de buren. Je hebt alleen elkaar, een warme dons en wat kussens nodig. Zoek het niet te ver. Think big, start small

Met kinderen – Op schattenjacht

Kinderen verkennen het liefst met een missie. En wat spreekt er meer tot de verbeelding dan een schat? Maak zelf een kaart, leer ze kompas- en kaartlezen of ga met GPS coördinaten op zoek naar een verborgen geocache in de stad, de bossen of wat verder daarbuiten. Wedden dat je ’t gewoon zelf leuk vindt?

Met collega’s –  In de stadsjungle
Ontsnappen met of aan die wildebrassen op het werk? Zoek het niet te ver. De wildernis lonkt vaak dichterbij dan je denkt. Probeer je daarom eens op een andere manier een weg door de stadsjungle te banen. Huur een stadskajak, ga skaten, jog naar een volkstuintje, fiets naar de suburbs, ga even klimmen… En herleef een beetje! Dat levert vast een adembenemendere lunchbreak op dan die pitstop in de broodjesketen om de hoek.

Check het af! Jep, ook als het regent...

  • Ontdek onbekend terrein dichtbij huis.
  • Slaap een nacht onder de sterren in je eigen tuin.
  • Maak een nachtwandeling.
  • Rol je slaapzak uit op het strand.
  • Ga wildzwemmen in een meertje in je buurt. En wees voorzichtig!
  • Sprokkel hout, stook een –verantwoord– vuurtje en kook eens buiten.
  • Sta een uur vroeger op en wandel de laatste 10km naar het werk.
  • Doorbreek de routine. Kies voor een alternatief vervoersmiddel: ga skatend, fietsend, lopend, sleeënd van A naar B.
  • Plan een minitripje na kantoortijd. Ga uitwaaien op een heuvel, aan zee, in Cadzand

Lees ook: