Zwemmen met orka's in het poolgebied

‘Waar moet ik zijn?’ Dat dacht auteur Lien De Ruyck toen ze een zoekertje zag voor avontuurlijke vrouwen van de vrijwilligersorganisatie Sea Women Expeditions. Als kind las ze al verhalen over avontuurlijke expedities. Als volwassene had ze die zelf al ondernomen, met de rugzak en met de motor.

 En eind vorig jaar kreeg ze — via het zoekertje — de kans om met een team van meer dan 30 vrouwen naar het Noordpoolgebied te trekken voor wetenschappelijk onderzoek. 

Op het programma: stalen nemen van oceaanwater, en onderzoeken hoe orka's reageren op menselijke activiteit. Voor dat laatste werd Lien gebruikt als proefkonijn in het ijskoude water. Ze zwom er tussen bultruggen en orka’s. En ze luisterde er naar wat de oceaan ons te vertellen heeft. Ze kijkt helemaal anders naar de wereld, nu ze op de uiterste punten van de planeet is geweest. Luister mee.

Beluister de podcast voor Grensverleggers van AS Adventure hier.

Grensverleggers is een podcast van A.S.Adventure over gewone mensen die buitengewone dingen doen. Pieter Embrechts praat elke aflevering met iemand anders die begrijpt dat avontuur geen activiteit is, maar een state of mind. Een kwestie van grenzen verleggen en altijd nieuwe dingen willen ontdekken, in de wereld en in jezelf.