De mens als goede huisbewaarder

GOUDEN RAAD 

Sommige wijze woorden vergeet je nooit 

'Kort voordat corona de wereld deed dichtklappen, vertrok ik met de motor op wereldreis: van west naar oost, zonder plan, met een vriend die ik nog niet lang kende. Onderweg vertrouwde ik op een goede afloop, zelfs toen we panne kregen in een Siberisch dorpje, 150 kilometer van het volgende verwijderd. De mensen hadden er weinig, al zeker niet het wisselstuk dat wij nodig hadden. Tien dagen lang zochten we tevergeefs naar een oplossing, tot die mensen een krat bouwden om de motor op een oud truckje naar de Chinese grens te brengen. De planken trokken ze zelfs van hun huizen. Ik begreep eerst niet waar ze naartoe wilden – ik spreek geen Russisch – maar gaf ze toch mijn sleutel. 
Deze planeet is onze enige thuis, maar dat uitzoomen vergeten we vaak, of we voelen ons verlamd door klimaat- en andere crisissen. Zelfs de twintigers aan wie ik in LUCA School of Arts lesgeef, zien vaak geen toekomst meer. Maar er kan nog zoveel! Dat geloof ik oprecht sinds ik die lijfspreuk kreeg van de charismatische duurzaamheidsexperte Solitaire Townsend.' 

(...)

Lees het volledige interview in Knack Weekend. 

Download

Gouden Raad is een reeks in Knack Weekend, waarin Katrien Steyaert boeiende mensen interview over wijze woorden die ze nooit zullen vergeten, een gevleugelde zin die iemand tegen hen zei of die ze ergens lazen.